ua en ru

Азаров сподівається, що до травня-червня 2012 р. ситуація на фінансових ринках стабілізується

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається, що до травня-червня 2012 р. ситуація на фінансових ринках стабілізується. Про це він повідомив під час спілкування з користувачами соціальної мережі Facebook.

"Ми перебуваємо в режимі конструктивного діалогу з МВФ, і це не заважає нам проводити вивчення фінансових ринків, а також інших можливостей отримання зовнішніх кредитів. Такі можливості є. А ситуація на фінансових ринках в принципі поліпшується. Є надія, що до травня - червня ситуація на фінансових ринках стабілізується", - сказав Азаров.

Нагадаємо, згідно помісячного плану фінансування держбюджету Мінфіну, в березні повинне пройти розміщення держоблігацій на 1,5 млрд дол.

28 лютого перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський заявив, що Україні може почекати відповідних ринкових умов для планованого розміщення доларових бондів, так як у країни достатньо коштів для покриття боргових виплат.

При цьому директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики міністерства Галина Пахачук недавно відзначила, що Україна не готова до запозичень на зовнішніх ринках дорожче 9% річних.