ua en ru

Азаров ініціює звільнення непопулярних міністрів

Прем'єр-міністр України Микола Азаров пригрозив кадровими перестановками тим міністрам в уряді, які не впоралися зі своїм завданням і не отримали підтримки в суспільстві. Таку заяву він зробив у ході сьогоднішнього засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров (на фото) пригрозив кадровими перестановками тим міністрам в уряді, які не впоралися зі своїм завданням і не отримали підтримки в суспільстві. Таку заяву він зробив у ході сьогоднішнього засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам вдалося далеко не все із задуманого. Хто не впорався із завданням, не отримав довіри в суспільстві, зробив помилки, повинен відповідати. Відповідати перед суспільством і перед законом. Кадрові висновки ми також зробимо і внесемо їх на розгляд Президента України", - сказав прем'єр, не назвавши при цьому конкретних прізвищ.

Як заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара, уряд сьогодні не розглядав питання про зміну свого складу: "Те, що стосується звільнень і тлумачень, то це компетенція Президента, який зараз перебуває з візитом у Китаї".

Про можливість кадрових ротацій у складі Кабміну останнім часом циркулюють різноманітні чутки. Зазначимо, що деякі представники фракції Партії регіонів висловлюють претензії до діяльності, зокрема, голів МОЗ, Міносвіти і МЗС.

Вчора під час виступу у Верховній Раді Азаров пообіцяв провести рішучі кадрові зміни в Кабінеті міністрів України, якщо ВР не підтримає відставку уряду: "Я можу одне гарантувати нашим депутатам, що я зроблю жорсткий висновок з того, що сталося (під час силових подій на Євромайдані), і в уряді будуть проведені рішучі кадрові зміни".

Нагадаємо, учасники Євромайдану на чолі з лідерами опозиції вимагають відставки всього складу Кабінету міністрів. Проте вчорашня спроба висловити недовіру уряду не увінчалася успіхом. Втім, у вівторок увечері до Ради внесли ще один проект постанови про відставку Кабміну.

Наступного разу питання про відставку Кабміну може бути розглянуто у Верховній Раді не раніше лютого 2014 р.