ua en ru

Азаров хоче створити міжурядову карту українсько-російського співробітництва

Прем'єр-міністр України Микола Азаров хоче створити міжурядову карту українсько-російського співробітництва. Про це він сьогодні заявив на відкритті засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"15 жовтня в Росії відбудеться десяте засідання Комітету з питань економічного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії. У ході засідання планується розглянути стан та перспективи українсько-російського співробітництва в торговельно-економічній, космічній, авіаційній, науково-технічної, паливно-енергетичної, промислової, транспортної, інвестиційній та інших сферах. Переконаний, що ми можемо скористатися досвідом українсько-білоруських відносин і створити міжурядову Дорожню карту українсько-російського співробітництва, а з Євразійською Комісією співпраці з Митним союзом", - зазначив Азаров.

За його словами, перед засіданням Комітету вже пройшли і ще повинні відбутися засідання галузевих підкомісій. "Саме за результатами роботи таких підкомісій Мінекономрозвитку має узгодити з російською стороною рішення щодо подальшого розвитку співпраці, зокрема, щодо мінімізації можливих ризиків. Підкреслюю персональної відповідальності за цю вкрай важливу роботу керівників профільних підкомісій. Необхідно протягом поточного тижня завершити узгодження пропозицій до протоколу 10-го засідання і передати їх в Мінекономрозвитку", - розповів Азаров.

Крім цього, повинні бути підготовлені до підписання двосторонні документи. Зокрема, Угоди про заходи державної підтримки відновлення серійного виробництва літаків Ан-124, по реалізації Програми російсько-українського співробітництва в галузі дослідження і використання космічного простору в мирних цілях на 2012-2016 роки, щодо врегулювання торговельних обмежень у взаємній торгівлі та врегулювання питань в інвестиційному, фінансовому та галузевому співпрацю України і Росії та інших документів, які будуть виноситися на підписання за згодою сторін.