ua en ru

Азаров дав доручення підготувати засідання україно-російського комітету в жовтні для ліквідації торговельних обмежень

Прем'єр-міністр України Микола Азаров дав доручення підготувати засідання україно-російського економічного комітету в жовтні для ліквідації торговельних обмежень. Про це він заявив в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я запропонував перевернути емоційну сторінку і реагування на майбутнє підписання угоди про асоціацію України та ЄС. Потрібно переходити від критики до втілення конкретних механізмів нашого співробітництва в умовах ЗВТ з ЄС. Я офіційно запропонував провести тристоронні консультації у форматі з ЄС і МС. Ми готові відповісти на стурбованість наших партнерів щодо нібито перенасичення українського ринку європейськими товарами, а також можливого витіснення українських товарів з ринків ТЗ. І цього не буде", - заявив Азаров.

Прем'єр нагадав, що під час зустрічі з прем'єром РФ Дмитром Медведєвим були досягнуті остаточні домовленості про проведення засідання міжурядового комітету з питань торгово-економічних відносин 15 жовтня в Москві: "Ми доручили віце-прем'єру Бойко і Шувалову практично в щоденному режимі координувати цю роботу, підготувати рішення, які ліквідують протиріччя".