ua en ru

"Айдар" переформують в штурмовий підрозділ ЗСУ

"Айдар" переформують в штурмовий підрозділ ЗСУ Фото: батальйон "Айдар"

Охорона Щастя не входить в обов'язки штурмового підрозділу

Добровольчий батальйон "Айдар" буде переформований в штурмовий підрозділ Збройних сил України. Про це повідомив народний депутат Ігор Лапін (колишній член "Айдару") у Facebook.

"З начальником ГШ ЗСУ Муженком Віктором Миколайовичем дійшли спільної мови щодо подальшої долі батальйону "Айдар". Віктор Миколайович повністю згідний з необхідністю переформатування "Айдару" в повноцінний наголошую! ШТУРМОВИЙ ПІДРОЗДІЛ! Для цього потрібно і буде зроблено наступне:

- позбавитись від усіх 500-их. Треба очистити Айдар від тих, хто прийшов туди бухати і отримувати бонуси у вигляді статусу УБД, фоток в фейсбуці і іншого, не знає, що таке бойові і т.д.;
- сформувати кістяк майбутнього штурмового підрозділу з хлопців, які були в бойових і не дискредитували себе та батальйон, коли бойових не було. Доукомплектувати толковими призовниками. А стару гвардію перевести на контракт з нормальними зарплатами та соцгарантіями;
- посилити бойову підготовку;
- доукомлектація ротою танків та ротою БМП (як мінімум)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Лапін зазначив, що охорона ТЕС та Щастя не входить в обов'язки штурмового підрозділу

"Охороняти ТЕС і Щастя - це добре в політичному сенсі. Але така функція Айдару себе вже вичерпала. Бійці Айдару не "цирікі" - ми штурмовики", - додав Лапін.

"Айдар" переформують в штурмовий підрозділ ЗСУ

Фото: "Айдар" переформируют в штурмовий підрозділ ЗСУ

Нагадаємо, бійця "Айдара" засудили до 6 років за незаконне носіння гранати.