ua en ru

Авторинок України в березні побив черговий антирекорд

Авторинок України в березні побив черговий антирекорд

В Україні в березні на первинному ринку було продано 2579 нових автотранспортних засобів, що є найнижчим показником не тільки за перші три місяці поточного року, але і з початку століття. Про це повідомили в прес-службі асоціації автовиробників України "Укравтопрому".

"Березневий результат ринку нових легкових автомобілів - 2259 первинних реєстрацій. Такий обсяг продажів на 23% нижче показника попереднього місяця і в 4,8 рази менше результату річної давності", - йдеться в повідомленні.

Найчастіше в березні реєструвалися автомобілі марки Toyota - 175 шт. Таким чином, збільшивши продажі відносно лютого на 3,5%, Toyota змогла зайняти лідерську позицію на ринку, піднявшись із шостої сходинки, яку вона обіймала в попередньому місяці. Варто зазначити, що роком раніше цей японський бренд був на третій позиції в рейтингу, з обсягом продажів, який у 6 разів перевершує нинішній.

Друге місце дісталося Renault з результатом 173 зареєстрованих авто. Цей французький бренд погіршив своє позиціонування на ринку відносно лютого, спустившись зі сходинки лідера рейтингу, втративши у продажах 28%. Роком раніше Renault знаходився на 8 місці, але при цьому обсяг продажів був на 140% вище.

На третьому місці Volkswagen - 151 авто. У попередньому місяці Volkswagen займав 5 місце, проте його продажі були на 14% вище березневого результату. Щодо березня 2014 року, коли бренд знаходився на тій же 5 сходинці рейтингу, його показник первинних реєстрацій знизився у 3,4 рази.

Четвертою за обсягами продажів стала Skoda з результатом 140 авто (+64% до лютого 2015 р. і -71% до березня 2014 р.). У лютому Skoda займала лише 13 сходинку рейтингу, а в березні минулого року - шосту.

Замикає ТОП-5 першого весняного місяця з показником 118 автомобілів корейський бренд KIA. За місяць цей бренд піднявся в рейтингу на 7 позицій, зі збільшенням продажів на 6%. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, коли за обсягами продажів на українському ринку KIA займала лише 11-е місце, первинні реєстрації нових автомобілів цієї корейської марки зменшилися на 65%.

Ринок нових комерційних автомобілів закінчив березень з результатом 270 авто, продемонструвавши тим самим падіння відносно лютого на 37%, а порівняно з березнем минулого року - майже на 62%.

Провідну позицію в цьому сегменті автомобільного ринку зайняв Volkswagen, на частку якого припало близько 19% всіх первинних реєстрацій цього виду автотранспорту.

Кількість первинних реєстрацій нових автобусів у минулому місяці склало 50 шт.

Таким чином, ринок автобусів порівняно з попереднім місяцем збільшився вдвічі, а до березневого результату минулого року зменшився на 54%.

Найкраще в березні продавалися автобуси марки РУТА, які охопили 36% українського ринку нових автобусів.

Нагадаємо, за результатами двомісячних продажів первинний ринок автотранспортних засобів України скоротився на 67% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Як повідомлялося, у 2014 р. продажі нових легкових авто в Україні впали у 2,2 рази - до 97 тис. од.