ua en ru

Австрія встановила прийнятих в день біженців

Австрія встановила прийнятих в день біженців Фото: глава МВС Австрії Йоханна Микль-Ляйтнер

Австрія буде вживати в день не більше 3200 мігрантів

Австрія з цієї п'ятниці, 19 лютого 2016 р., має намір впускати на свою територію не більше 3200 мігрантів у день і щодня розглядати не більше 80 прохань про надання статусу біженця. Про це заявив глава МВС країни Йоханна Микль-Ляйтнер, передає BBC.

"Австрія знаходиться серед країн ЄС, що зазнають найбільшого напруження, і вона вже майже досягла межі своїх можливостей. Ми хочемо убезпечити власні межі, поки немає спільного рішення", - зазначив глава МВС Австрії.

Нагадаємо, раніше Австрія вирішила посилити контроль на КПП вздовж кордону з Італією, Словенією та Угорщиною, щоб стримати приплив нелегальних мігрантів.

У січні влади Австрії прийняли рішення прийняти не більше 37,5 тис. мігрантів протягом цього року. У 2015 році в країну прибули близько 90 тисяч мігрантів.

З початку року австрійські власті отримали близько 11 тисяч прохань про надання статусу біженця, у день надходить близько 250 заяв.
За словами представників влади, близько 90% мігрантів (головним чином, з Близького Сходу) не залишаються в Австрії, а прямують далі на північ - насамперед у Німеччину.