ua en ru

Австрія вимагає закриття італійського шляху для біженців

Австрія вимагає закриття італійського шляху для біженців Фото: мігранти долають Середземне море, прямуючи до ЄС

Час швидкого пропуску мігрантів до Центральної Європи закінчився

Міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц заявив, що альтернативні "балканському маршруту" шляхи, якими біженці могли б потрапити до Центральної та Північної Європи, мають бути так само закриті, зокрема і шлях через Італію. Про це він сказав в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag.

"Ми повинні зробити на італійсько-середземноморському маршруті все те, що зробили на західно-балканському. Має стати зрозуміло, що час швидкого пропуску (біженців - ред.) до Центральної Європи закінчився, байдуже, яким маршрутом. Кордони мусять лишатися закритими", - зазначив Курц.

Своєю чергою канцлер Австрії Вернер Файман закликав Берлін запровадити верхню межу прийому біженців, як це раніше зробила його країна.

"Лише тоді, коли Німеччина назве цифру, на яку орієнтуватиметься, і прийматиме лише біженців із кризових регіонів, можна буде зламати логіку хаотичної міграції", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Анґела Меркель і прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас розкритикували закриття балканського маршруту для біженців після саміту ЄС-Туреччина. Водночас Австрія виступила на підтримку цього рішення.