ua en ru

Австрія має намір залучити армію для охорони державних кордонів

Австрія має намір залучити армію для охорони державних кордонів Фото: Австрія має намір залучити армію для охорони державних кордонів

Військові можуть надати підтримку в реєстрації мігрантів, їх поверненні, а також у гуманітарній сфері

Найближчим часом Австрія введе суворий прикордонний контроль із залученням армії, оскільки зовнішні кордони Євросоюзу зараз "охороняються недостатньо ефективно". Про це заявив міністр оборони Австрії Ханс Петер Доскоцил в інтерв'ю німецькій газеті Die Welt.

Як повідомляється, глава оборонного відомства Австрії, ця міра буде означати "інтенсивний погранконтроль на перевалі Бреннер, в тому числі за участю військовослужбовців".


Він також підкреслив, що надійна охорона зовнішніх кордонів ЄС відповідала б інтересам Німеччини.

Міністр також повідомив, що, зокрема, австрійські військові можуть надати підтримку в реєстрації мігрантів, їх повернення, а також у гуманітарній сфері. Разом з тим, повідомляється, що Доскоцил запропонував організувати "військово-цивільну місію ЄС" за підтримки європейського прикордонного агентства Frontex в тих місцях, де це необхідно.

"Це може бути в Греції, Болгарії або Італії", - сказав Доскоцил, зазначивши, що австрійський уряд має намір незабаром звернутися з ініціативою створення такої місії до Брюсселю.

Як повідомляється, такі дії влади Австрії глава оборонного відомства пояснив тим, що після угоди, укладеної між ЄС і Туреччиною по обміну біженцями, багато мігрантів, які бажають потрапити в Європу, будуть все частіше використовувати обхідні маршрути.

Зокрема, повідомляється, що найближчі тижні в Австрії очікують відчутний приплив мігрантів "на центральному середземноморському маршруті", за яким в 2016 році в Європу прибутку 14 600 біженців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Австрія наполягає на введенні контролю для громадян ЄС на кордонах Шенгенської зони, щоб уникнути проникнення в країни союзу європейських джихадистів, які повертаються із зон конфлікту в Іраку і Сирії.