ua en ru

Австрія буде співпрацювати з балканськими країнами для зниження напливу мігрантів

Австрія буде співпрацювати з балканськими країнами для зниження напливу мігрантів Фото: міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц

У цьому році країна має намір прийняти лише 37 тисяч біженців

Міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц, який прибув в Сербію з візитом, заявив, що Австрія має намір вести співробітництво з балканськими державами, в тому числі і з Сербією, для скорочення напливу біженців. Про це повідомляє Сіньхуа.

зокрема, Курц провів зустріч з прем'єр-міністром Сербії Олександром Вучичем і главою МЗС Івіцею Дачичем, обговоривши, в основному, міграційну кризу.

Міністр закордонних справ Австрії зазначив, що країна прийняла 90 тисяч біженців в минулому році, проте не зможе прийняти так багато мігрантів в цьому році. В цьому році Австрія планує прийняти 37 тисяч біженців. Він припустив, що ця квота може призвести до наслідків для країн "балканського маршруту".

За словами Курца, Австрія сподівається на співробітництво з балканськими країнами з проблеми біженців.

Олександр Вучич зазначив, що Сербія докладе великих зусиль для сприяння врегулюванню міграційного кризи, посилить контроль над кордонами, братиме участь у системі квот на прийом біженців, проте уряд Сербії не має наміру ігнорувати розвиток власної економіки за рахунок вирішення міграційного питання.

За його словами, якщо балканські країни закриють свої кордони, то Сербія також піде на такий крок.

Як повідомлялося раніше, Туреччина не впускає в країну біженців і встановлює для них намети на кордоні.