ua en ru

В Австрії та Румунії заарештували 10 злочинців за перевезення нелегалів до ЄС

В Австрії та Румунії заарештували 10 злочинців за перевезення нелегалів до ЄС Фото: мігранти ((flickr.com-iom-migration)

Австрійські та румунські правоохоронці здійснили ряд рейдів

Австрійські і румунські правоохоронні органи заарештували 10 осіб, підозрюваних у причетності до кримінальної групи, що займається нелегальним перевезенням мігрантів в ЄС. Про це йдеться в повідомленні на сайті Европола.

Операції правоохоронців у двох країн проходили одночасно: у Румунії обшукали 19 приміщень, а в Австрії – п'ять приміщень і транспортних засобів. В результаті обшуків вилучено готівкові кошти, документи та мобільні телефони.

Зокрема, правоохоронці повідомили, що організована злочинна група коорддинировалась громадянином Пакистану з допомогою румунських та інших громадян з липня 2016 року і незаконно перевозила мігрантів в автомобілях, фургонах і вантажівках в ЄС через балканський шлях.

Група переправляла мігрантів переважно в Австрію і Німеччину, а також Францію і Італію.

Вважається, що ця мережа пов'язана з нелегальним перевезенням понад 180 мігрантів в Євросоюз і в межах ЄС. У квітні 2017 року члени злочинної групи були затримані на кордоні Румунії з Угорщиною при перевезенні 111 мігрантів, з яких 42 були діти. Мігранти з Афганістану, Іраку, Пакистану і Сирії платили до 7000 євро за те, щоб потрапити у Західну Європу.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Міністру оборони доручено підготувати список військових об'єктів, які можна використовувати для утримання затриманих нелегалів