ua en ru

В Австрії представили проект залізниці з РФ через Україну до Відня

В Австрії представили проект залізниці з РФ через Україну до Відня Фото: залізниця (Pixabey)

Представлено проект ж/д з Росії через Україну до Відня з шириною колії 1520 мм

В Австрії представили проект залізниці з Російської Федерації (РФ) через Україну в Відень. Про це повідомляє Infothek.

"Міністерство транспорту, інновацій та технологій Австрії подав техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) будівництва залізниці від Кошице до Відня з шириною колії 1520 мм", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, розширення залізниці від терміналу в Кошице до Відня зі стадії будівництва до завершення дозволить створити 127 тис. робочих місць.

"У пікові часи 9 тис. робочих місць могли бути створені шляхом будівництва та експлуатації поселень поблизу терміналу. Крім того, загальна сума доданої вартості в 15,5 млрд. євро очікується для Австрії до 2054 року", - йдеться в ТЕО.

Наголошується, що магістраль буде одноколійною, її довжина складе 400 км. Австрії будівництво 30 км залізниці на своїй території обійдеться в 85 млн євро, ще 850 млн євро потрібно витратити на спорудження контейнерного терміналу.

"Міжнародний проект не тільки зробить транспорт контейнерів в Центральну Європу більш екологічним, але і значно прискорить транспортування. Вантажні контейнери можуть перевозитися залізницею за 10-15 днів, в той час як їм потрібно близько 30 днів на кораблі в Європу", - вважають в Австрії.

В Австрії представили проект залізниці з РФ через Україну до Відня

Фото: австрійський проект (infothek.bmvit.gv.at)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Російська залізниця" завершила будівельно-монтажні роботи залізниці в обхід України, запуск якої заплановано на кінець осені.