ua en ru

Австралійський суд визнав існування третьої статі

Австралійський суд визнав існування третьої статі. Австралійський апеляційний суд вперше в судовій практиці допустив існування третьої статі окрім жіночої і чоловічої.

Австралійський суд визнав існування третьої статі. Австралійський апеляційний суд вперше в судовій практиці допустив існування третьої статі окрім жіночої і чоловічої, повідомляє The Sydney Morning Herald.

52-річному активістові Норрі вдалося добитися від суду, що слово "стать" не припускає тільки двох значень - чоловічий і жіночий. Колегія з трьох суддів винесла ухвалу в анонімному порядку.

У 2010 році Норрі, що називає себе нейтральним або безстатевим, був зареєстрований як особа, чия стать невизначена. Проте потім йому повідомили, що рішення було ухвалене помилково і запропонували визначитися. У відповідь активіст подав до суду, його позов був відхилений, але з другого разу оскаржений.

Тепер Норрі отримав право не позначати свою стать як чоловічу або жіночу (M або F) в державному реєстрі народжень, смертей і шлюбів. Справа передана в Адміністративний трибунал, який повинен визначитися, яким чином в реєстрі повинна позначатися стать, якщо вона не чоловіча, і не жіноча.

У паспортах громадяни Австралії мають право ставити букву X замість M або F в графі "стать". Цією опцією користуються трансгендери, інтерсексуали і активісти, що виступають за усунення статевих відмінностей.