ua en ru

Австралія ускладнила процедуру отримання громадянства

Австралія ускладнила процедуру отримання громадянства Фото: Малкольм Тернбулл

Подавачі на громадянство повинні проживати в країні чотири роки замість одного, як було раніше

Австралія посилила міграційне законодавство, ускладнивши процедуру отримання громадянства країни. Про введення нових правил оголосив прем'єр-міністр країни Малкольм Тернбулл, передає ВВС.

Відзначається, що особи, які подають на громадянство, також зобов'язані будуть надати докази свого постійного проживання в країні протягом чотирьох років - раніше цей термін становив один рік.

Так, про рішення стало відомо через два дні після того, як Австралія оголосила про намір посилити правила видачі робочих віз іноземцям.

За словами австралійського прем'єра, нововведення повинні привести до кращої інтеграції мігрантів в австралійське суспільство. Пояснюючи, що таке "австралійські цінності", він нагадав про гендерну рівність і свободу віросповідання.

"Повага до жінок і дітей - основна цінність в Австралії", - підкреслив Тернбулл, додавши, що домашнє насильство є неприйнятним.

Зміни міграційного законодавства:

  • ускладнений тест на знання англійської мови, що включає перевірку навичок читання, усного мовлення, сприйняття на слух і письма;
  • надання свідчень інтеграції в суспільство - історії трудової зайнятості, навчання або членства в місцевих організаціях;
  • постійне проживання в країні протягом чотирьох років.

При цьому подавати на громадянство можна лише тричі. Намагається схитрувати або обдурити на іспиті буде вважатися не склали його.

Нагадаємо, в кінці 2016 року Тернбулл заявив, що виступає за введення республіканського ладу в Австралії замість парламентської монархії.