ua en ru

Австралія розширить військову присутність в Афганістані

Австралія розширить військову присутність в Афганістані Фото: міністр оборони Австралії Маріз Пейн розповіла про австралійських солдатів в Афганістані

До місії НАТО приєднаються 30 австралійських солдатів

Австралія направить додаткових 30 солдатів, які приєднаються до НАТО для місії в Афганістані, в результаті чого загальне розгортання збільшиться до 300. Про це в понеділок, 19 травня, заявив міністр оборони Маріз Пейн, передає Reuters.

"Ці додаткові солдати (Австралійських військових сил) дозволять Австралії виділити додаткових консультантів щодо подальшого розвитку довгострокових можливостей афганських сил безпеки, в рамках нашої поточної консультації та допомоги місії", - сказала Пейн.

Австралія не є членом НАТО, але вона є вірним союзником США і має війська в Афганістані з 2002 року.

У лютому американський генерал Джон Ніколсон, командувач місії Рішучої підтримки НАТО, просив ще кілька тисяч міжнародних військ допомогти в боротьбі з талібами, залишками Аль-Каїди, ІДІЛ та інших ісламістських угруповань.

Як повідомлялося раніше, в Афганістані в провінції Хост смертник підірвав бомбу в автомобілі біля футбольного поля поблизу військової бази, 14 людей загинули.

Підозрюваний терорист-смертник убив у суботу щонайменше 14 людей в Афганістані. Крім того в результаті бойових дій між бойовиками і силами безпеки в перший день Рамадану загинули щонайменше 36 людей.

Начальник відділу охорони громадського здоров'я в Хості Гуль Мохаммаддин Мангал повідомив, що в місцевій лікарні лікарі отримали не менше 14 трупів і вісім поранених.

Нагадаємо, в Афганістані знищено місцевий ватажок "Талібану".