ua en ru

Австралія підтримає США у разі конфлікту з Північною Кореєю

Австралія підтримає США у разі конфлікту з Північною Кореєю Фото: Австралія підтримає США щодо Північної Кореї (facebook.com-malcolmturnbull)

Країни закликали КНДР згорнути програми ядерної зброї

Прем'єр-міністр Астралії Малкольм Тернбул запевнив США в тому, що керівництво держави підтримає Штати у випадку конфлікту з Північною Кореєю. Про це він сказав під час зустрічі з віце-президентом США Майклом Пенсія, повідомляє австралійський портал NEWS.

"Американський альянс є абсолютною основою нашої національної безпеки. Якщо наступ на США ... ми прийдемо їм на допомогу", - заявив Тернбул.

Обговорюючи напруженість, що виникла на Корейському півострові після двох випробувань міжконтинентальних балістичних ракет, прем'єр Австралії назвав КНДР "найнебезпечнішою точкою спалаху в світі сьогодні".

Він підкреслив, що Австралія і США як і раніше вважають, що жорсткі нові санкції відносно Північної Кореї можуть змусити режим відмовитися від своєї програми ядерної зброї.

"Ми знову закликаємо північнокорейський режим припинити своє незаконне, безрозсудне, провокаційна поведінка, яке ставить під загрозу мир і стабільність в регіоні", - сказав Тернбул.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп пообіцяв відповісти "вогнем і люттю" на погрози з боку КНДР.