ua en ru

В Австралії планують розширити повноваження військових для боротьби з тероризмом

В Австралії планують розширити повноваження військових для боротьби з тероризмом Фото: прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл (facebook.com/malcolmturnbull)

Військові розширять свої можливості для надання додаткової підтримки поліцейським

Збройні сили Австралії будуть більш легко розгортатися для швидкого реагування на "терористичні інциденти" в країні. Про це йдеться в нових законах, які австралійський парламент розгляне в понеділок, 17 липня, передає Reuters.

Відповідно до пропонованих змін в законодавстві, держави і території уряду зможуть закликати до військової допомоги в будь-який час після оголошення "терористичного інциденту". Раніше це було можливо тільки після того, як поліція прийшла до висновку, що вона більше не може займатися інцидентом.

Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл заявив, що державні і територіальні поліцейські сили залишаться в якості першої відповіді на такі інциденти, але військові розширять свої можливості для надання додаткової підтримки.

За його словами, за майбутні атаки, швидше за все, будуть нести відповідальність поліція, але військові можуть також допомогти в таких інцидентах, як облога в центрі Сіднея в грудні 2014 року, в результаті якої було вбито двох заручника.

"У нинішньому середовищі загроз найбільш ймовірно, що терористи будуть використовувати прості методології, як ніж, пістолет, транспортний засіб, і сама атака може закінчитися через кілька хвилин", - сказав Тернбулл.

Нагадаємо, винні в катастрофі МН17 можуть бути засуджені заочно.