ua en ru

В Австралії можуть довічно заборонити в'їзд нелегальним мігрантам

В Австралії можуть довічно заборонити в'їзд нелегальним мігрантам Фото: в Австралії збираються посилити законодавство щодо мігрантів

Зараз усі нелегали, які намагаються потрапити в країну на човнах, доставляються в центри для біженців в Науру або в Папуа - Новій Гвінеї

У парламент Австралії наступного тижня буде внесено законопроект, який в разі ухвалення дозволить довічно забороняти в'їзд в країну мігрантів, які нелегально прибувають на човнах. Про це повідомляє BBC.

Якщо документ буде ухвалений, нелегалів у майбутньому не пустять у країну ні за туристичною або діловою візою, ні в разі взяття шлюбу з громадянином Австралії.

Прем'єр-міністр Австралії вважає, що законопроект посилає контрабандистом, що перевозять людей, найсильніший сигнал з можливих.

Зазначимо, зараз усі мігранти, які намагаються потрапити в Австралію на човнах, відразу доставляються в центри для біженців у Науру або в Папуа - Новій Гвінеї.

За чинним законодавством, навіть якщо мігрантам вдасться довести, що вони біженці, їм однаково заборонено селитися в Австралії.

Нагадаємо, 26 жовтня у човні біля узбережжя Лівії в Середземному морі виявили тіла 25 мігрантів.