ua en ru

Авіація ВСУ знищила два мінометних розрахунки і техніку терористів, що атакували луганський прикордзагін, - АТО

Авіація Збройних сил України знищила два мінометних розрахунки і техніку терористів, що атакували луганський прикордонний загін.

Авіація Збройних сил України знищила два мінометних розрахунки і техніку терористів, що атакували луганський прикордонний загін. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив офіційний представник штабу антитерористичної операції Владислав Селезньов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як тільки почала працювати авіація, бойовики почали ховатися в житлових будинках, і поверталися на позиції, як тільки літаки йшли. Тим не менш військовим авіаторам вдалося знищити два мінометних розрахунки і техніку противника", - заявив Селезньов.

Нагадаємо, за даними "Інформаційного опору", в Луганську в ході штурму прикордонного загону знищено 5 терористів і ще 8 поранено. З боку українських прикордонників 7 поранених, 3 з них тяжко.

За повідомленням Держприкордонслужби, близько 00:30 понеділка до управління луганського прикордонного загону під'їхало близько 100 озброєних чоловік, які розосередилися за периметром загону. Перша атака із застосуванням автоматів і підствольних гранатометів почалася близько 04:00 і тривала близько 40 хвилин. Прикордонники її відбили. Після передислокації нападники знову почали атакувати. Цього разу з позицій, обладнаних у вікнах багатоповерхівки, по прикордонниках вели прицільний вогонь снайпери. Друга і третя хвилі атаки були відбиті. На території загону виникли осередкові пожежі.

До 8:30 обстріли тривали. Кількість бойовиків збільшилася до 500. Серед прикордонників 7 були поранені.

О 09:40 офіційний представник штабу антитерористичної операції Владислав Селезньов повідомив, що авіація ЗСУ розсіяла терористів, які атакували луганський прикордонний загін.