ua en ru

Авіація прикордонної служби обстежила 110 тис. км сухопутного кордону

Авіація прикордонної служби обстежила 110 тис. км сухопутного кордону Ілюстративне фото (youtube)

З 2011 року у прикордонній службі почали використовувати патрульні літаки "Diamond"

Державна прикордонна служба України вже сім років використовує патрульні літаки "Diamond" австрійського виробництва, які обстежили в цілому 110 тис. кілометрів сухопутного кордону і 170 тис. квадратних кілометрів територіального моря і экономзоны України. Про це повідомляє пресс-служба відомства.

Зокрема, згідно з повідомленням, у Державній прикордонній службі України відбувається активний розвиток авіації. Зараз триває оновлення парку авіаційної техніки, що є вкрай важливим і необхідним.

Раніше повідомлялося, що з 2011 року в Державній прикордонній службі почали використовувати легкі патрульні літаки "Diamond" австрійського виробництва. Їх використання наочно підтверджує, що впровадження сучасних високотехнологічних засобів повністю себе виправдовує. Вони активно застосовуються для повітряного моніторингу державного кордону, контрольованих прикордонних районів, а також висвітлення надводної обстановки в Україні.

За весь час літаками "Diamond" обстежено 110 тис. кілометрів сухопутного кордону і 170 тис. квадратних кілометрів територіального моря і экономзоны України. Тільки в минулому році патрульними літаками "Diamond" обстежено 23,5 тис. кілометрів сухопутної ділянки державного кордону, 25 тис. кілометрів тилових ділянок та 4 тис. квадратних кілометрів України та української частини вод Азовського моря.

Також повідомляється, що на сьогоднішній день у відомстві налічується 12 безпілотних авіаційних комплексів.

"Наші безпілотні літальні апарати вже виконали більше 500 польотів на охорону державного кордону – розповів начальник авіаційного управління-начальник авіації Департаменту охорони державного кордону України генерал-майор Микола Тепан. - І це результат роботи всього 12 комплексів (36 безпілотних літальних апаратів). А в перспективі буде більше 200 комплексів", - заявили в прес-службі.

Всього з початку російської агресії авіація Держприкордонслужби вчинила 53 санітарних рейсу, евакуювавши понад 250 поранених військовослужбовців.

Відео Держприкордонслужби

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, админграницу з окупованим Кримом почали патрулювати безпілотники.