ua en ru

Авіабудівні підприємства України об'єднали в корпорацію

Авіабудівні підприємства України об'єднали в корпорацію Фото: до корпорації увійдуть підприємства авіаційної галузі країни

Головою Ради директорів призначено колишнього очільника ДП "Антонов"

В четвер, 9 червня, в ДП "Антонов" заявили про створення корпорації "Українська авіабудівна компанія", яка займатиметься будівництвом авіаційної техніки в Україні. Про це повідомили в прес-службі держпідприємства.

До корпорації увійдуть підприємства авіаційної галузі країни. Головою Ради директорів цієї корпорації призначено Михайла Гвоздьова, який з червня 2015 року він обіймав посаду президента ДП "Антонов".


В компанії нагадали, що 8 червня "Антонов" згідно з наказом "Укроборонпрому" новим президентом авіабудівної компанії було призначено Олександра Коцюбу. Раніше він працював на керівних посадах в компаніях промислового сектору України. До призначення президентом "Антонов" Коцюба обіймав посаду першого віце-президента цього підприємства.

"Ми ставимо собі за мету досягти гідних результатів у збереженні та підвищенні потенціалу вітчизняного авіабудування, адже успіх "Антонова" - це успіх всієї української держави", - наголосив Коцюба.

Нагадаємо, Турчинов анонсував масове виробництво бойових безпілотників.