ua en ru

Авіалінії Харкова в серпні відкриють щоденні рейси в Стамбул

Авіакомпанія "Авіалінії Харкова" (група DCH Олександра Ярославського), найближчим часом планує організувати регулярні щоденні рейси в Стамбул з трьох українських міст - Одеси, Харкова, Львова. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Плановою датою початку регулярних авіаперевезень за цими маршрутами називається 29 серпня.

"З моменту відродження компанії в червні минулого року по грудень ми перевезли понад 160 тис. пасажирів. До кінця 2014-го плануємо більш ніж подвоїти цей показник, довівши пасажиропотік до рівня 350 тис. осіб. Таким чином, "Авіалінії Харкова" успішно розпочали свою новітню історію, не тільки щільно закріпившись на ринку чартерних перевезень, але і запровадивши низку важливих інновацій для оптимізації логістики та забезпечення комфорту пасажирів", - підкреслив Дмитро Шинкарчук, комерційний директор авіакомпанії.

Зокрема, за словами Шинкарчука, мова йде про впровадження проекту "електронна валіза екіпажу". "Авіалінії Харкова" першими в Україні перейшли до зберігання та передачі польотної інформації на електронних носіях. Завдяки співпраці з Lufthansa Systems тепер замість десятків кілограмів паперових карт і документації екіпажі повітряних суден авіаперевізника оснащені сучасними планшетами, що містять всі необхідні відомості. "Жодна з вітчизняних авіакомпаній поки не використовує цю інноваційну технологію на рівні глибокого практичного впровадження. Крім того, на осінь поточного року також заплановано поповнення парку повітряних суден кількома літаками сімейства Boeing 737NG", - підкреслив він.

Як повідомлялося раніше, компанія "Авіалінії Харкова" була заснована в 1998 році. Виконувала авіарейси до 2001 року, проте в силу фінансових труднощів була змушена покинути ринок. У 2012 році "Авіалінії Харкова" почали роботу в рамках групи DCH Олександра Ярославського. З початку червня 2013 року компанія почала реалізовувати польотну програму. Річна маршрутна мережа включає чартерні рейси в Анталію, Шарм ель Шейх, Хургаду з Києва, Харкова та Львова. Зимові програми традиційно доповнюються далекомагістральними напрямками: Пхукет, Бангкок (Таїланд), Гоа (Індія), Нха Транг (В'єтнам), Пунта Кана (Домініканська Республіка).