ua en ru

Авіакомпанія Virgin Atlantic хоче створити СП з Air France-KLM

Компанія Річарда Бренсона Virgin Atlantic готується до переговорів про створення спільного підприємства з Air France-KLM і Alitalia, яке дозволить британській компанії збільшити кількість польотів в Азію, Африку та на Близький Схід, пише Financial Times, повідомляє телеканал "Росія 24".

Компанія також планує зміцнити свої конкурентні позиції на маршрутах між Великобританією і США за рахунок створення спільного підприємства з Delta Air Lines до кінця 2013 р.

Зокрема, Delta пропонує купити 49% Virgin за 360 млн дол., після чого компанії зможуть об'єднати свій розклад польотів між Великобританією і США, що забезпечить більший вибір клієнтам.

Даний крок демонструє, що компанія Virgin розглядає можливість великих змін в своїй моделі бізнесу, які можуть змусити її відмовитися від бажаної незалежності.

Британська компанія в даний час активно намагається повернутися до прибутковості бізнесу: за 2011-2012 фінансовий рік компанія отримала збиток до оподаткування у розмірі 80,2 млн фунтів у зв'язку із зростанням паливних витрат і збільшення конкуренції, особливо з боку British Airways.

Читайте також: Топ-10 кращих в світі залів очікування в аеропортах (фото)