ua en ru

Авіакатастрофа в Ростові: експерти МАКу почали досліджувати "чорні скриньки"

Авіакатастрофа в Ростові: експерти МАКу почали досліджувати "чорні скриньки" Фото: бортовий самописець

У розшифровці самописців візьмуть участь представники США і Франції

Експерти Міждержавного авіаційного комітету (МАК) почали досліджувати "чорні скриньки", знайдені на місці катастрофи Boeing 737 компанії flydubai у Ростові-на-Дону (РФ). Про це повідомив глава Мінтрансу Росії Максим Соколов, передає РБК.

"Ближче до вечора прибули експерти Міждержавного авіаційного комітету, вони вже почали свою роботу, в тому числі і з дослідження вже знайдених "чорних скриньок", - сказав міністр.

Заступник керівника МАК Сергій Зайко раніше говорив, що експерти комітету можуть почати розшифровку самописців уже в неділю.

"Сподіваємося, що завтра, якщо все піде за планом і графік не зрушиться, зможемо вже приступити до розшифровки бортових самописців літака. Також найближчим часом, будемо сподіватися, що завтра, до нас приєднаються іноземні фахівці", - сказав Зайко.

За його словами, в неділю "чорні скриньки" мають доставити в Москву.

У розшифровці самописців візьмуть участь представники французького Бюро з розслідування й аналізу безпеки цивільної авіації (BEA) та американської Національної ради з безпеки на транспорті. Заступник голови МАК пояснив, що французькі та американські експерти мають брати участь у розслідуванні, оскільки в США було виготовлено сам лайнер, а у Франції - двигун.

Нагадаємо, пасажирський лайнер Boeing 737-800, який летів із Дубая, зазнав аварії в аеропорту Ростова-на-Дону 19 березня під ранок. За даними МНС РФ, під час аварії загинули всі 55 пасажирів і сім членів екіпажу, всього 62 людини. За даними Генконсульства України у Ростові-на-Дону, в результаті авіакатастрофи загинуло 8 українців.