ua en ru

Протягом серпня до України імпортовано більше 1 млрд куб. м газу, - "Укртрансгаз"

Протягом серпня до України імпортовано більше 1 млрд куб. м газу, - "Укртрансгаз" Фото: Укртрансгаз

Газ імпортується лише з території Словаччини в добовому режимі 23,7 млн куб. м

Протягом серпня для потреб вітчизняних споживачів імпортовано 1,031 млрд. куб. м природного газу. Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Укртрансгаз".

Як зазначається, весь об'єм блакитного палива надходив по словацькому газотранспортному коридору, який успішно функціонує один календарний рік. За цей період по даному маршруту Україна отримала 10,9 млрд куб. м. природного газу.

"За оперативною інформацією, станом на ранок 2 вересня 2015 р. природний газ для українських споживачів імпортується лише з території Словаччини в добовому режимі 23,7 млн. куб. м. Як повідомляє Центральний диспетчерський департамент оператора вітчизняної газотранспортної системи, з січня по серпень поточного року по словацькому маршруту було імпортовано 7,4 млрд куб. м блакитного палива", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що за перший та другий квартал поточного року з території Словаччини надійшло відповідно 3,2 та 4,2 млрд куб. м. Разом з тим, для порівняння протягом 2014 року загальний обсяг імпортованого газу з території Європи склав 5,1 млрд куб. м.

Також відзначається, що з жовтня місяця 2014 р. оператор української газотранспортної системи розпочав в автоматичному режимі публікацію даних про транзит природного газу в ЄС на інформаційній платформі асоціації операторів газотранспортних мереж Європи.

Нагадаємо, в українських підземних сховищах газу станом на ранок 25 серпня знаходиться 14,1 млрд куб. м газу.