ua en ru

Авдіївський коксохімічний завод повністю знеструмлено внаслідок боїв

Авдіївський коксохімічний завод повністю знеструмлено внаслідок боїв.

Авдіївський коксохімічний завод повністю знеструмлено внаслідок боїв. Про це повідомляє прес-служба групи Метінвест.

"У суботу, 16 серпня, в результаті потужного артилерійського обстрілу були пошкоджені лінії електропередач, що живлять Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ) групи Метінвест. Підприємство повністю знеструмлено і змушене припинити свою роботу", - йдеться в повідомленні.

У компанії розповіли, що на даний момент з-за активних бойових дій в околицях АКХЗ виконати ремонт немає можливості.

Представники Метінвесту та ДТЕК ведуть переговори з учасниками бойових дій про надання "зеленого коридору". У енергетиків є не більше 24 годин для відновлення електропостачання. Після закінчення цього часу в коксових батареях почнуться незворотні процеси, які приведуть до їх повної зупинки. При цьому гарантії відновлення роботи батарей немає.

Крім того, тривала відсутність електропостачання підвищує ризик залпового скиду неочищених технічних вод підприємства та нанесення шкоди навколишньому середовищу.

Нагадаємо, Авдіївський коксохімічний завод вже був повністю знеструмлений 28 липня. Тоді фахівцям підприємства вдалося перевести коксові батареї в режим "гарячої консервації", зберегти основне устаткування заводу і уникнути техногенної катастрофи. Деякі цехи досі не були введені в роботу. На відновлення електропостачання підприємства у фахівців ДТЕК і енергетиків АКХЗ пішли майже добу. У даний момент розробляються альтернативні варіанти поставок коксу.