ua en ru

Авдіївський коксохім знову піддався масованому обстрілу

Авдіївський коксохім знову піддався масованому обстрілу Фото: Авдіївський коксохімічний завод

Жертв та постраждалих немає

Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ) вночі 4 серпня знову піддався масованому обстрілу, в результаті чого порушено енергопостачання і залізничне сполучення підприємства. Про це йдеться в повідомленні прес-служби групи "Метінвест".

"В результаті обстрілу пошкоджено три з чотирьох високовольтних вводів живильних Авдіївський коксохім. Друге виробниче крило знеструмлено і зупинено", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, жертв і постраждалих серед співробітників АКХЗ немає.

"Фахівці заводу переводять коксові батареї 3-го і 4-го коксових цехів в режим гарячої консервації. Зупинена углеподготовительная фабрика. На даний момент з-за серйозних ушкоджень у залізничному цеху підприємство не має можливості отримувати сировину, так і відправляти готову продукцію. Пошкодження високовольтних вводів підприємство поставило на грань повної зупинки. Технічної можливості використання резервних джерел енергопостачання у Авдіївського коксохіму немає", - відзначили в прес-службі.

Енергетики ДТЕК і АКХЗ приступили до обстеження пошкоджених ліній електропередач.

У прес-службі нагадали, що Авдіївський коксохімічний завод піддається артилерійським і мінометним обстрілам з липня 2014 р. За цей час на його території розірвалося більше 320 снарядів, в результаті чого семеро працівників заводу загинули, більше п'ятдесяти отримали поранення.

Зазначимо, востаннє про обстріл АКХЗ повідомлялося 27 липня.