ua en ru

Аварійність на ТЕС досягла критичного рівня за максимального навантаження, - ДТЕК

Аварійність на ТЕС досягла критичного рівня за максимального навантаження, - ДТЕК Фото: Луганська ТЕС

Кількість аварій зросла через використання блоків ТЕС, що працюють на газовому вугіллі

Аварійність блоків теплоелектростанцій (ТЕС) досягла критичного рівня з-за роботи на максимальному навантаженні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДТЕК.

"Аварійність блоків теплоелектростанцій у першому півріччі зросла на 60% порівняно з аналогічним періодом минулого року, з-за відсутності можливості проведення ремонтних кампаній в повному обсязі на блоках, що використовують вугілля газової групи", - йдеться в повідомленні.

У ДТЕК назвали наступні фактори зростання аварійності блоків ТЕС:

1. Збільшення навантаження на блоки ТЕС, що працюють на газовому групі вугілля, оскільки практично всі шахти, які видобувають антрацитове вугілля залишилися на окупованій території. Середня сумарна навантаження на газові блоки українських ТЕС в грудні 2014 р. була вище на 65%, в березні на 21% порівняно з минулим опалювальним сезоном.

2. Зростання кількості пусків-зупинок блоків електростанцій.

3. Скорочення обсягу ремонтних робіт з-за низького тарифу ГК ТЕС і боргів.

Наголошується, що 27 липня другий енергоблок Ладижинської ТЕС був виведений в аварійний ремонт із-за шуму в топці котла.

На Запорізькій ТЕС сталося затоплення багерной №1 і у воді опинилися електродвигуни з насосами, що призвело до аварійної зупинки блоку №1 (300 МВт) і розвантаження блоку №2.

У понеділок в результаті обстрілу зупинили роботу три енергоблоки Вуглегірської ТЕС держпідприємства "Центренерго". Під позаплановий ремонт був виведений блок №1 Запорізької АЕС (1000 МВт).

Зазначимо, до складу ДТЕК входить 10 теплоелектростанцій: Луганська ТЕС, Придніпровська і Криворізька ТЕС використовують у своїй роботі дефіцитний антрацитове вугілля. Курахівська, Запорізька, Бурштинська, Добротвірська, Ладижинська, Зуївська ТЕС працюють на вугіллі газової групи, Миронівська ТЕС може працювати як на газових, так і на антрацитових вугіллі.