ua en ru

Аварія на газосховищі в Чернігівській області: понад 110 осіб досі ліквідують НС

Аварія на газосховищі в Чернігівській області: понад 110 осіб досі ліквідують НС Фото: газосховище

Також залучено 33 одиниці техніки

Українські рятувальники досі продовжують аварійно-відновлювальні роботи з ліквідації наслідків аварії на газовій свердловині між с. Мрин та с. Плоске Носівського району Чернігівської області. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

У відомстві нагадали, що близько 20:00 25 лютого на території Мринського виробничого управління підземного зберігання газу ПАТ "Укртрансгаз" управління магістральних газопроводів "Київтрансгазу" під час проведення ремонтних робіт на газовій свердловині №70 сталася аварія з подальшим фонтануванням газу, без послідуючого загорання. Жертв та постраждалих немає.

У ДСНС доповіли, що було вжито заходи щодо забезпечення пожежної безпеки в населених пунктах Мрин і Плоске та контролю загазованості повітря прилеглої місцевості.

"Станом на 7:00 28 лютого продовжуються аварійно-відновлювальні роботи по ліквідації наслідків аварії на газовій свердловині. Всього до ліквідації аварії залучено 118 осіб та 33 одиниці техніки, в тому числі від ДСНС 67 людей особового складу та 18 одиниць техніки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про неконтрольований виток газу на газосховищі у Чернігівській області, який нібито не вплинув і не вплине на стабільність газопостачання для споживачів України та Європи.