ua en ru

Аваков заявив про можливість повної заміни паспортів на електронні до 2020

Аваков заявив про можливість повної заміни паспортів на електронні до 2020 Фото: Арсен Аваков

Міністр підкреслив, що електронний паспорт стане зручним інструментом дистанційного контакту

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє про можливість повної заміни внутрішніх паспортів українців на електронні протягом чотирьох років (до 2020 року) у разі прийняття необхідного законопроекту. Про це він сказав в ході звіту уряду на засіданні комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я дуже вас прошу прийняти у другому читанні законопроект №3224... це дозволить цей паспорт (електронний) видавати не тільки 16-річним, як ми зараз видаємо, але і видавати дорослим... Якщо все йде по нашій програмі, то протягом 4 років повністю буде завершена програма заміни паспортів на нинішніх на паспорти електронні, якщо ви цього бажаєте", - сказав Аваков, зазначивши, що заміна є добровільною.

Він підкреслив, що електронний паспорт стане дуже зручним інструментом дистанційного контакту.

"Аж до того, що зможете одружитися дистанційно або розлучитися", - зазначив міністр.

Нагадаємо, Верховна Рада має намір уточнити перелік документів, які посвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи, з безконтактним електронним носієм або без такого. Відповідний проект закону №3224 "Про внесення змін у деякі закони України щодо документів, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України" в першому читанні за основу підтримали 238 депутатів Ради.