ua en ru

Аваков виступив на підтримку сайту "Миротворець"

Аваков виступив на підтримку сайту "Миротворець" Фото: Арсен Аваков виступив на підтримку сайту "Миротворець"

Аваков назвав ситуацію, яка склалася навколо сайту "неадекватним виттям"

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков виступив на підтримку сайту "Миротворець". Свою позицію з цього питання глава МВС висловив на своїй сторінці в Facebook.

"Ясно скажу - в продовження дискурсу, що набирає обертів, щодо "Миротворця": так, я не визнаю ні ДНР, ні ЛНР, ні Кримську автономію у складі Росії, - як і нікого іншого, хто проголошує себе владою на окупованій українській землі! Я вважаю неможливим будь-які контакти з самозванцями окупаційною владою - неможливим і аморальним...У когось може бути інший резон - і це ваш вибір - співпрацюєте з окупаційною владою? Реєструєтесь у Безлеров і Гіркіних,які вбили сотні патріотів - це ваш вибір.. Але тільки не ховайте цей ваш вибір, звинувачуючи хлопців з сайту "Миротворець", - написав він.


Аваков також зазначив, що волонтери сайту "Миротворець" - зробили свій вибір - "боротися з окупаційною владою, а не реєструватися у них для роботи".

"Не про списки мова, і без того відкритих - не будьте наївними. Мова про підняте неадекватне виття проти волонтерів "Миротворця", які проводили не одну і не дві операції, добуваючи для спецслужб України безліч важливої інформації", - написав Аваков.

Глава МВС також зазначив, що "журналісти самі передали свої дані бандитам з окупаційного режиму".

"Комусь прикро, що ці дані розташовані на сусідніх сторінках зі списками бойовиків, завербованих для диверсійних рейдів по нашій території? .. Це їх вибір. І не "Миротворець" тут виною. Вибір цей був тоді зроблений, коли журналісти самі передали свої дані бандитам з окупаційного режиму", - заявив Аваков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сайт "Миротворець" оголосив про закриття ресурсу після публікації особистих даних журналістів, які отримували акредитацію в так званих ДНР/ЛНР.

Разом з тим, в Міністерстві інформаційної політики України проти закриття сайту "Миротворець".