ua en ru

Аваков повідомив про озброєний напад на дружину Турчинова

Аваков повідомив про озброєний напад на дружину Турчинова Фото: Ганна Турчинова

Житель Донецької області приїхав цілеспрямовано з окупованої території для нападу на сім'ю Турчинова

Кілька годин тому на дружину секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександра Турчинова було скоєно збройний напад. Зловмисник напав на Ганну Турчинову прямо в інституті, де вона працює, повідомив глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков Facebook.

"Напав з ножем, кричав: "ви у мене, с.. відповісте". Відповіли. Знешкодили та затримали. Національна поліція спрацювала оперативно. Зараз ведеться слідство, терорист допитується", - написав Аваков.


Також він повідомив, що нападник, житель Донецької області, приїхав цілеспрямовано з окупованої території для нападу на сім'ю Турчинова.

"У затриманого терориста витягли комплект холодної зброї. На допиті він вів себе нахабно, погрожуючи Турчинову і керівництву держави, кричав, що його справу доведуть до кінця інші. Але не доведуть! З нами правда! І наша правда завжди буде вище вашої злоби", - написав Аваков.

Як повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Києві, поліція з'ясовує всі обставини інциденту. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 15 ст. 115 (Замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

"Слава Богу, що моя дружина та її колега, яка була поруч з нею, не постраждали. Хочу подякувати охоронцю, завдяки професійним діям якого було врятоване людське життя, а також співробітникам Національної поліції України, які оперативно приїхали на місце злочину та затримали нападника", - прокоментував випадок сам Турчинов на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вранці 24 травня в центрі Запоріжжя троє невідомих у масках напали на журналіста"Громадського ТБ" Анатолія Остапенка та побили його.