ua en ru

Аваков не збирався проводити реформу МВС, - Луценко

Аваков не збирався проводити реформу МВС, - Луценко Голова фракції "Блок Петра Порошенко" (БПП) Юрій Луценко заявив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не збирався проводити реформу МВС.

Проте він багато зробив для фронту

Голова фракції "Блок Петра Порошенко" (БПП) Юрій Луценко заявив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не збирався проводити реформу МВС. Про це Луценко сказав в ефірі на телеканалі новин "24".

"Аваков працював весь 2014 р. і лише в січні 2015 р. я особисто зареєстрував закон "Про національної поліції". Це стало здорової провокацією, яка дуже багатьох обурила в міністерстві", - заявив Луценко.

При цьому глава фракції БПП зазначив, що Він багато зробив для фронту, для Національної гвардії. Але реформу він не збирався проводити.

Луценко додав, що після цього була призначена Ека Згуладзе як перший заступник міністра внутрішніх справ, депутати допрацювали узгоджений законопроект "Про національну поліцію", "Про органи внутрішніх справ" і ряд інших допоміжних законів.

"Таким чином, ці закони були внесені Аваковим на Кабмін, який вніс у парламент, і у ВР я особисто робив все, щоб вони відбулися. Сьогодні ми маємо, нарешті, можливість створити не НКВС, а повноцінну сервісну систему правопорядку, яка є на Заході", - підкреслив Луценко.

Нагадаємо, 2 липня Верховна Рада України підтримала у другому читанні і в цілому законопроект № 2822 "Про Національну поліцію".