ua en ru

Аваков розповів про чергову бурштинову спецоперацію Нацполіції

Аваков розповів про чергову бурштинову спецоперацію Нацполіції Фото: Арсен Аваков

Нацполіція провела спецоперацію в Рівненській області

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів про чергову бурштинову спецоперацію, яку Національна поліція провела в Рівненській області. Про підсумки бурштинової спецоперації Аваков написав на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомив Аваков, кілька днів тому, при патрулюванні безпілотниками спецпідрозділу "Дніпро-1" на самій віддаленій від населених пунктів території боліт у заповіднику виявили незаконний "клондайк видобувачів бурштину" .


"Безпілотники обстріляли. Два з трьох були збиті.. це не фронт.. на зйомках було видно багато озброєних людей, жахлива картина руйнування природи заповідника і.. бронетехніка...Сьогодні під ранок - спецпідрозділи Нацполіції зайшли на далекі острови в Рівненському заповіднику (це Рокитнівський район, непрохідні болота) та затримали групу незаконних старателів, чинив опір спецназу", - написав він.

Аваков розповів про чергову бурштинову спецоперацію Нацполіції

Фото: Нацполіція провела спецоперацію в Рівненській області

Як зазначив глава МВС, в результаті спецоперації було вилучено бронемашину МТЛБ, затримано декілька осіб.

"Не буде більше ні знищеної природи, ні рабської праці, ні баронів-бурштинщиків, з власним зведенням законів, власною армією і власними васалами. МВС не допустить бандитської влади бананових або бурштинових вотчин всередині України! Наведення порядку в цьому бурштиновому кодлі буде продовжено", - зазначив Аваков.

Аваков розповів про чергову бурштинову спецоперацію Нацполіції

Фото: бурштинова спецоперація Нацполіції

Він також зазначив, що при необхідності до місця заворушень будуть направлені додаткові підрозділи Нацгвардії і поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спецоперація проти "бурштинової мафії" продовжиться ще в двох областях.