ua en ru

Аваков розформує відділ по боротьбі з обігом наркотиків

Аваков розформує відділ по боротьбі з обігом наркотиків Фото: Арсен Аваков

Глава МВС анонсував створення Департаменту протидії наркозлочинності

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков має намір розформувати відділ по боротьбі з незаконним обігом наркотиків (ВБНОН). Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Спроби корекції старої системи ні до чого не приводили. Тому реформи цього підрозділу не буде. Я просто його розформовую", - повідомив Аваков.

За його словами, понад 1 тис. співробітників відділу виведуть за штат для переатестації і перевірки із застосуванням детектора брехні.

"За оцінками департаменту внутрішньої безпеки, вже не знаю до горя або радості, 80-90% співробітників не зможуть пройти переатестацію в поліцейські і будуть звільнені зі служби", - зазначив Аваков.

Він також зазначив, що в Національній поліції створюється новий Департамент протидії наркозлочинності. Причому переатестованих колишніх співробітників ВБНОН переведуть в інші підрозділи поліції.

"Новий департамент поліції протидії наркозлочинності буде істотно менше колишнього (600 поліцейських) і "вертикально-підлеглим", і на місцях не буде підпорядкований місцевим керівникам поліції", - підкреслив Аваков.

Також він повідомив, що відповідальним на цей проект призначений колишній заступник глави ГУМВС України в Донецькій, а пізніше і в Херсонській обл. Ілля Ківа.

ОТВЕТ НАРКОПРЕСТУПНОСТИ - БНОН? Нет. ПОСТУПИМ РАДИКАЛЬНО.(шаги реформы)Было раньше .. БНОН ( борьба с незаконным обо...

Posted by Арсен Аваков on 22 октября 2015 г.

Нагадаємо, нова експертна служба МВС розпочне роботу 7 листопада.