ua en ru

Аваков просить звільнити голову РДА Рівненської обл

Аваков просить звільнити голову РДА Рівненської обл Фото: Арсен Аваков

Міністр просить звільнити голову РДА, в чиєму районі добувачі бурштину напали на міліцію

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков просить звільнити голову Дубровицької районної державної адміністрації Рівненської області Сергія Кіркевича. Про це Аваков заявив сьогодні, 5 серпня, під час засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я просив би членів Кабінету міністрів за підсумками наших спільних заходів, які ми з ДФС (Державна фіскальна служба - ред.) разом проводили 29 липня в Дубровицькому районі, де було зіткнення, коли затримали незаконних працівників і затримали бурштин, і натовп обурених очолив голова районної адміністрації. Я виношу на розгляд Кабінету міністрів рішення про те, щоб звернутися до Президента про відставку цього голови райдержадміністрації. Відповідне клопотання та обґрунтування я надам", - заявив Аваков.

На уточнююче запитання прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, про яку саме голову РДА йде мова, він відповів: "Киркевич Сергій Васильович, Дубровицька районна рада Рівненської області".

Яценюк підтримав відповідну пропозицію. При цьому, на думку прем'єра, в даному випадку мова йде не тільки про одну голову РДА, а про повноцінну злочинну схему.

У зв'язку з цим Яценюк доручив Авакову разом з Державною фіскальною службою відпрацювати це питання, із залученням СБУ та інших органів.

"Буде абсолютно правильно, коли буде створена одна єдина слідчо-оперативна група. Давайте залучимо також туди представників СБУ, щоб притягати до відповідальності як за незаконний видобуток бурштину, так і порушувати кримінальні провадження і притягнувати до кримінальної відповідальності посадових осіб правоохоронної системи та відповідних адміністрацій за порив і безпосередню участь в організованому злочинному угрупованні з видобутку бурштину", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, в Дубровицькому районі Рівненської області, в селі Крупове, в ході обстеження місця незаконного видобутку бурштину вчора на співробітників міліції напали місцеві жителі, які палицями нанесли їм тілесні ушкодження.