ua en ru

Аваков наказав розформувати батальйон "Шахтарськ"

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков своїм наказом розформував батальйон особливого призначення "Шахтарськ" через часті випадки мародерства серед його бійців. Про це глава МВС сказав в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1", повідомляє ТСН.

"Батальйон "Шахтарськ", який прекрасно бився під Іловайськом, мною був розпущений, оскільки неодноразові випадки мародерства у Волновасі та в інших ситуаціях мали місце...", - повідомив Аваков.

Глава МВС додав, що не весь загін із 700 добровольців займався мародерством, а всього 50 чоловік, але ці 50 чоловік змогли зганьбити честь всього спецзагону.

За словами міністра, в інших спецбатальйонах після цього була посилена дисципліна серед особового складу, і це дозволило припинити подібні випадки мародерства.

Нагадаємо, наприкінці серпня спецбатальйон міліції "Шахтарськ" попередив напад терористів на Оленівку Волноваського районеа Донецької області.

Як повідомлялося, в боях за Іловайськ Донецької області з 19 на 20 серпня загинули троє бійців "Шахтарська".

Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення "Шахтарськ" був сформований в липні 2014 року у Дніпропетровську.