ua en ru

Аваков пообіцяв принципову і швидку реакцію правоохоронців на антисемітські заклики

Аваков пообіцяв принципову і швидку реакцію правоохоронців на антисемітські заклики Фото: Арсен Аваков (avakov.com)

Аваков заявив, що в Україні, в умовах війни, противник намагається створити хибне уявлення про агресивний антисемітизм

Глава Міністерства внутрішніх справ (МВС) України Арсен Аваков заявив про неприпустимість антисемітських закликів в Україні, заявивши про принципову і швидку реакцію правоохоронців на них. На цьому він наголосив у ході зустрічі з головним рабином міста Києва Йонатаном Беньяміном Марковичем, повідомляє прес-служба МВС.

"В Україні неприпустимі публічні антисемітські заклики. В тому числі на масових акціях, як було в Одесі. Це печерне середньовіччя, а не патріотична позиція", - заявив Аваков, зазначивши, що в Україні триває війна і противник намагається створити хибне уявлення про агресивний антисемітизм в Україні.

Крім того, Аваков додав, що всі подібні випадки отримають принципову і швидку реакцію правоохоронців.

"У сучасній Україні недопустимо, щоб будь-кого з українських або іноземних громадян дискримінували, залякували або переслідували через належність до іншого віросповідання, нації або культури", - наголосив він.

Арсен #Аваков провів зустріч з головним рабином міста Києва Під час зустрічі сторони обговорили нещодавні події в...

Опубліковано МВС України 7 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Одеської області порушила кримінальне провадження за фактом антисемітських висловлювань окремих активістів під час "Маршу українського порядку", який відбувся в середу, 2 травня, до четвертої річниці трагедії в Одесі.