ua en ru

Аваков обговорив з главою Mitsubishi Motors зниження ціни на авто для Нацполіції

Аваков обговорив з главою Mitsubishi Motors зниження ціни на авто для Нацполіції Фото: Арсен Аваков обговорив поставку автомобілів для Нацполіції з Осамі Месуко

Сторони домовилися провести додаткові консультації найближчим часом

Міністр внутрішніх справ України і президент Mitsubishi Motors Corp Осамі Месуко обговорили можливість зниження ціни на автомобілі Mitsubishi Outlander PHEV, які повинні бути поставлені в Україну для потреб Нацполіції за програмою співпраці між урядами Японії та України в правоохоронному секторі. Про це повідомила пресс-служба глави МВС.

"Згідно з умовами, запропонованими японською стороною, передбачена поставка в Україну в 2017 році 635 автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV за ціною 1 510 932 гривень, що в грошовому еквіваленті становить 58 600 доларів за один автомобіль", - йдеться в повідомленні.

Водночас Аваков звернув увагу представника Mitsubishi на диспропорцію між цінами, які закладені в умови договору між офіційним представником компанії Mitsubishi Motors в Україні - ТОВ "Ніко Діамант" і урядом України, і цінами, за якими аналогічні автомобілі можна придбати в деяких країнах Європи.

Глава МВС підкреслив, що особлива комплектація, додаткове поліцейське обладнання і кольорографічне оформлення, безумовно, підвищують вартість автомобілів, але досить великий обсяг поставки може бути аргументом на користь оптимізації ціни для української сторони.

"Зниження ціни дасть змогу Національній поліції на вивільнений фінансовий ресурс здійснити закупівлю додаткового обсягу автомобілів", - вважає міністр.

Сторони домовилися, що компанія Mitsubishi Motors після додаткових консультацій з фахівцями МВС найближчим часом сформулює уточнені пропозиції для Нацполіції України.

Нагадаємо, раніше Аваков заявляв, що Нацполіція України отримає автомобілі Mitsubishi Outlander PHEV за Кіотським протоколом у 2017 році.