ua en ru

Аваков обіцяє розібратися з Мін'юстом за побиття Олійника

Аваков обіцяє розібратися з Мін'юстом за побиття Олійника Фото: Авакова пообіцяв, що ситуація з Оленийком буде розглядатися на рівні міністерств

Поліцейський Сергій Олійник розповів журналістам подробиці бійки у СІЗО

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков анонсував розгляд з Міністерством юстиції щодо приміщення патрульного Сергія Олійника в загальну камеру, де поліцейський був побитий. Про це він заявив під час спілкування з журналістами біля будівлі суду, яке транслював телеканал "112 Україна".

"Ми маємо претензії. Це питання буде розглядатися між мною і міністром юстиції на рівні МВС та пенітенціарної служби Міністерства юстиції", - заявив Аваков, коментуючи бійку в СІЗО.

За словами заарештованого патрульного Сергія Олійник, в Лук'янівському СІЗО його побили укладені в загальній камері.

"Перед тим, як доставити мене в суд, з незрозумілих причин мене помістили в загальну камеру, де відбувають покарання... де укладено інші затримані. Зі словами: "Сміття, ти в'язав братву" на мене накинувся чоловік з наколками і здійснив кілька ударів в область голови. Я, відступаючи, щоб уникнути зіткнення, спіткнувся, впав, це не зупинило нападника і він здійснив кілька ударів. Працівники СІЗО, почувши бійку, відкрили двері", - розповів журналістам Олійник після засідання суду.

Нагадаємо, раніше Апеляційний суд Києва відпустив поліцейського Сергій Олійника, якого звинувачують в умисному вбивстві неповнолітньої в ніч на 7 лютого, під домашній арешт.