ua en ru

Аваков призначив главу патрульної поліції Києва

Аваков призначив главу патрульної поліції Києва Фото: глава нової патрульної поліції Києва Олександр Фацевич

Головою патрульної поліції стане майор роти "Світязь"

Глава Міністерства внутрішніх справ (МВС) України Арсен Аваков сьогодні, 11 червня, призначив главою нової патрульної поліції Києва майора роти "Світязь" Олесандра Фацевича. Про це йдеться в повідомленні Авакова в Facebook.

"Глава нової патрульної поліції Києва. Підписав наказ про призначення на цю важливу посаду бойового офіцера - Олександра Фацевича! Дуже цьому радий - радий, що переконав Сашу взятися за цю непросту справу!", - йдеться в повідомленні.

Глава новой патрульной полиции Киева. Подписал сегодня приказ о назначении на эту важнейшую должность боевого офицера –...

Posted by Arsen Avakov on Thursday, June 11, 2015

Аваков повідомив, що Олександр Фацевич, 1986 року народження, закінчив Одеський інститут сухопутних військ і понад 9 років служив в ЗСУ в десанті.
Навчав бійців Самооборони Волині, очолив роту патрульної служби спеціального призначення "Світязь" УМВС України у Волинській області з її створення в червні 2014 року.

Під командуванням Фацевича рота "Світязь" була спрямована АТО. В грудні 2014 року Фацевич відзначився як відмінний командир, зумівши вивести всіх бійців ВСУ з оточення бойовиків без втрат під Вуглегірськом. В результаті даної успішної операції Алесандру було присвоєно звання майора. За мужність і героїзм, проявлені в ході антитерористичної операції в січні 2015 року в ході оборони міста Вуглегірськ майор міліції Олександр Фацевич Указом Президента України нагороджений Орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Аваков характеризує його як "одного з найбільш авторитетних бойових офіцерів-комбатів МВС".

Нагадаємо, 7 червня Аваков обіцяв представити на цьому тижні главу патрульної поліції Києва.