ua en ru

Аваков має намір 19 травня оприлюднити схеми афер Курченко в торгівлі нафтопродуктами

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков має намір 19 травня оприлюднити схеми афер харківського бізнесмена Сергія Курченка в торгівлі нафтопродуктами. Про це Він написав у своєму Facebook.

"У понеділок 19 травня, в день піонерії - публічне підозру. Схеми афер в торгівлі нафтопродуктами головного минулого "піонера країни" Курченко. Публічно, в прямому ефірі, з подробицями і деталями. Публічно, настільки, щоб оволоділа масами - "і ніякі суди не зуміли зам'яти" і продати результати чергового розслідування", - повідомив міністр.

За його словами, афера Курченка з нафтопродуктами обійшлася Україні в 26 млрд гривень тільки за 2013 р. "З фальшивим реекспортом, фальшивими накладними, морськими танкерами, перевозять повітря, покровителями від влади", - підкреслив Аваков.

Нагадаємо, в квітні голова спостережної ради фірми "ВЕТЕК" Сергій Курченко був оголошений в міжнародний розшук. У березні українські правоохоронці відкрили кримінальне провадження відносно службових осіб підприємств-виробників скрапленого газу. У цій справі прокуратура оголосила підозра Курченко.

18 квітня прем'єр Арсеній Яценюк повідомив, що після ліквідації "схеми" Курченко до бюджету додатково надійшло 835 млн грн. При цьому Яценюк нагадав, що податкова міліція розслідує справи Курченко, де 700 млн грн вже заарештовано, а також розслідує справи про недоплату податків.

Раніше в Генпрокуратурі заявляли, що злочинна організація на чолі з Курченко завдала державі збитків на суму понад 1 млрд грн.