ua en ru

Аваков: МВС розглядає кілька варіантів розвитку сценарію на Донбасі

Аваков: МВС розглядає кілька варіантів розвитку сценарію на Донбасі Фото: Арсен Аваков (mvs.gov.ua)

Звільнення території Донбасу буде поліцейською операцією, а не військовою

Підрозділи Міністерства внутрішніх справ України (МВС) готуються до деокупації Донбасу й на сьогодні МВС розглядає кілька варіантів розвитку сценарію на Донбасі. Про це сказав мінстр внутрішніх справ Арсен Аваков у п'ятницю, 6 квітня, під час зустрічі з делегацією Американської ради із зовнішньої політики (AFPC), передає прес-служба міністерства.

"Сьогодні ми розглядаємо кілька варіантів розвитку сценарію на сході. Ми розуміємо, що звільнення території Донбасу та відновлення контролю над східним кордоном буде поліцейською операцією з залученням миротворчих сил, а не військовою. Сили МВС - поліція та гвардія - готуються до цього варіанту", - наголосив міністр.

Також Аваков підкреслив, що в умовах російської агресії особливо помітною є ефективність роботи Національної поліції.

"На початку цього року ми маємо найнижчий рівень вбивств. Наприклад, в 1997 році в Україні було 4,7 тисячі вбивств, в 2013 році - 1,5 тисячі. Якщо порівняти з 2012 роком - в два рази менше. Насправді феноменальні цифри. Особливо якщо говорити, що у нас війна. Ми бачимо ефективність роботи поліції на вулицях. Патрулювання, яке ми ввели 2,5 роки тому, дає свої плоди", - сказав Аваков.

Нагадаємо, у четвер, 5 квітня, президент України Петро Порошенко назвав дату закінчення антитерористичної операції на Донбасі.