ua en ru

Аваков: у ході заворушень під Радою немає потерпілих серед цивільних

Аваков: у ході заворушень під Радою немає потерпілих серед цивільних Фото: Арсен Аваков

Глава МВС розповів про відміну вчорашніх подій від Майдану

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в ході заворушень під Радою немає потерпілих серед цивільних осіб. Про це він заявив в ході зустрічі силовиків з Президентом України Петром Порошенко, передає прес-служба глави держави.

"Ми фактично не маємо жодного постраждалого з боку цивільних осіб. Це принципова відмінність від подій на Майдані", - зазначив Аваков.

Він підкреслив, що з боку представників правоохоронних органів під час вчорашніх подій "не було ніяких провокаційних дій". При цьому, за його словами, характер пошкоджень у постраждалих бійців говорить про застосування великої кількості важких і гострих предметів з боку протестуючих.

Він нагадаємо, що були затримані 18 чоловік, і зараз приймаються рішення щодо запобіжного заходу. Заходи по встановленню замовників вчорашньої провокації тривають.
Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради вчора, 31 серпня, після прийняття в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

В ході мітингу під будівлею парламенту агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім під Радою пролунало ряд вибухів, була кинута бойова граната. В результаті подій під Радою загинуло вже 3 бійця Нацгвардії, поранено близько 140 осіб. За даними МОЗ, були постраждалі і серед цивільних. Крім того, відомо про поранення журналістів, у тому числі співробітника французького телеканалу.