ua en ru

АУФТ подала документи в НКЦПФР на отримання статусу СРО з депозитарної діяльності

Асоціація "Українські фондові торговці" (АУФТ) подала на розгляд Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) пакет документів на отримання статусу СРО з депозитарної діяльності. Про це повідомила прес-служба АУФТ.

Відповідна ініціатива була схвалена більшістю членів АУФТ в рамках щорічних загальних зборів, яке відбулося 2 серпня 2013

Можливість мати в одній професійної асоціації функції двох профільних СРО виникла після набрання чинності змін до закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" (редакція закону України від 04.07.2012 р. № 5042-VI) на початку цього року.

Рішення про присвоєння статусу СРО та видачу свідоцтва СРО НКЦПФР приймає протягом 30 робочих днів з дати отримання заяви та всіх необхідних документів.

Перелік вимог до об'єднання профучасників для отримання статусу СРО включає як вимоги до статуту, внутрішнім документам, керівному складу СРО, офісному приміщенню, охорони, матеріальної та технічної бази, так і вимога об'єднувати більше 75% профучасників фондового ринку з даного виду діяльності.

СРО АУФТ (Асоціація "Українські фондові торговці") була створена 12 березня 2009 р. шляхом об'єднання трьох СРО. Свідоцтво НКЦПФР про статус саморегулівної організації № 3 від 22 травня 2012 р. Асоціація є об'єднанням професійних учасників фондового ринку, які здійснюють діяльність з торгівлі цінними паперами. Членами СРО АУФТ є 646 компаній.