ua en ru

АУБ звернулася Ш.Фюле з проханням прокоментувати норми законопроекту "Про банки та банківську діяльність"

Асоціація українських банків (АУБ) звернулася до європейського комісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле, який перебував 11-12 січня з дводенним візитом в Україні, з офіційним проханням прокоментувати норми законопроекту (№0884), яким передбачається внесення змін до чинного закону "Про банки та банківську діяльність". Про це повідомляє прес-служба АУБ.
Згідно повідомленню, документ передбачає, зокрема, майже семикратне збільшення мінімальних вимог до капіталу новостворюваних банків в Україні - від нинішніх 75 млн грн. до 500 млн грн. В своєму листі банківська асоціація звертає увагу, що встановлені ще в 2006 р. законодавчі вимоги щодо мінімального капіталу новостворюваних банків в розмірі 10 млн євро вдвічі перевищують аналогічні загальноєвропейські вимоги (5 млн євро згідно пункту 1 статті 9 Директиви 2006/48/ЄС про започаткування та здійснення діяльності кредитних установ).
В листі-зверненні АУБ наголошується, що у разі прийняття законопроекту №0884 у чинній редакції під реальну загрозу ставиться подальше існування понад 120 із 175 діючих комерційних банків в Україні.