ua en ru

АУБ: Комерційні банки подадуть апеляцію, якщо Окружний адмінсуд Києву не задовольнить їх позов до НБУ

У разі незадоволення Окружним адміністративним судом Києва позову Асоціації українських банків (АУБ) проти Національного банку України (НБУ), комерційні банки України будуть подавати на апеляцію. Про це заявив президент АУБ Олександр Сугоняку перед початком судового засідання, передає кореспондент РБК-Україна.
"Таке може бути, що по пункту 6 (постанови НБУ від 9 червня 2010 р. №273), а саме по забороні депозитів, суд може прийняти нашу сторону, а по пункту 2 і 4, де говориться про право НБУ визначати мінімальний регулятивний капітал, буде інша позиція суду, то тоді, по-перше, буде апеляція по цим позиціям, а по-друге, можуть бути нові позови інших банків", - заявив О.Сугоняку.
Нагадаємо, що сьогодні відбудеться чергове судове засідання у приміщенні Окружного адміністративного суду Києва за позовом комерційних банків щодо визнання незаконними та нечинними положення постанови НБУ від 9 червня 2010 р. № 273 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів НБУ". Даною постановою Нацбанк зобов'язав банки, що мають на момент набрання чинності постанови регулятивний капітал менший ніж 120 млн грн, збільшити капітал до цього розміру до 1 січня 2012 р. Також цією постановою НБУ заборонив банкам до часу приведення розміру регулятивного капіталу до 120 млн грн залучати депозити від фізосіб, які більше обсягу залучених вкладів фізосіб на дату набрання чинності постанови.