ua en ru

АУБ ініціює оскарження в суді окремих положень постанови правління Пенсійного фонду

Асоціація українських банків (АУБ) ініціює оскарження в судовому порядку окремих положень постанови правління Пенсійного фонду України від 27 вересня 2010 р. №21-3, якою затверджено "Порядок прийняття банками на виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати". Про це йдеться в листі, направленому АУБ керівникам комерційних банків, повідомляє прес-служба асоціації.

Як наголошується у листі, з такою ініціативою асоціація виступила, опрацювавши звернення окремих банків до АУБ.

У листі АУБ пропонується банкам провести 2 лютого 2011 р. спільну нараду, на якій планується обговорити проект колективного позову банківських установ до суду про визнання нечинними окремих положень згаданої постанови ПФУ. Зокрема, пропонується оскаржити норму порядку, якою передбачено зобов'язання банку приймати документи на виплату зарплати лише за умови одночасного подання платником розрахункових документів для сплати сум єдиного внеску, які повинні складати не менше 1/3 суми коштів для виплати заробітної плати.

Президент АУБ Олександр Сугоняко наголошує, що така норма суперечить законам України та покладає на банки не властиві для них обов'язки, а саме контролю за сплатою єдиного соціального внеску.