ua en ru

Атомні і дизельні підводні човни РФ планують зробити безшумними

Атомні і дизельні підводні човни РФ планують зробити безшумними Фото: субмарина РФ

Атомні і дизельні підводні човни обладнає гідроакустичними пластинами

Акціонерне товариство "Науково-виробничий концерн "Технології машинобудування" (Техмаш) обладнає атомні і дизельні підводні човни Російської федерації гідроакустичними пластинами. Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Розробникам вдалося наблизити "гучність" підводних човнів до фонових значень моря. За рахунок особливої конструкції вони ефективно поглинають шум різних частот і на різній глибині, тим самим ускладнюючи виявлення підводного човна", - заявив Олександр Лівшиць, гендиректор АТ "ЧПО ім. В. І. Чапаєва", на якому і розробили гідроакустичні пластини.

Так, Техмаш обладнає російські підводні човни спеціальними покриттями, які зроблять їх практично безшумними. Концерн отримав замовлення на виробництво гумових спецпокриття на 5 років вперед.

Державна програма по будівництву підводного флоту передбачає поставку техпластини для підводних кораблів класу "Борей", "Ясен" і "Варшав'янка".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сполучених штатах Америки стартували морські випробування найбільшого в світі авіаносця нового покоління USS Gerald R. Ford.