ua en ru

АТБ звинуватила активіста в поширенні фейкової інформації і має намір подавати до суду

АТБ звинуватила активіста в поширенні фейкової інформації і має намір подавати до суду Фото - "Днепр Час"

Група компаній АТБ готує судовий позов

За фактом поширення у ЗМІ з 3.11.17 інформації про висловлення касира магазину торгової мережі АТБ «Харків – це Росія» група компаній АТБ готує судовий позов. Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії, передає "Обозреватель".

Зазначимо, раніше активіст Станіслав Федорчук на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав про інцидент з українським військовослужбовцем і однією з касирок супермаркету АТБ, яка, за його розповіддю, дивно відреагувала на питання про можливості обслуговувати українською мовою.

При цьому в АТБ переконані, що активіст опублікував недостовірну інформацію. Група компаній зазначає, що не існує жодного факту, що підтверджує інформацію, опубліковану Федорчуком.

В АТБ також заявили, що опитування співробітників магазину, як і відеоспостереження, спростовують події. Не підтверджують виїзд в магазин за згаданим фактом і співробітники поліції.

"Корпорація АТБ вважає дії Станіслава Федорчука неприпустимими, завдають шкоди не тільки ділової репутації АТБ, але і небезпечними для країни в цілому. Протиставлення українців за мовною ознакою, схвалення насильства на адресу тих, хто говорить по-іншому, призначення ворогів (колаборантів), розповсюдження завідомо недостовірної інформації – типовий набір інструментів країни-агресора, для ведення інформаційної війни проти України", - йдеться в заяві АТБ.

На думку корпорації, активіст підвищує власний рейтинг цитованості, "поширюючи недостовірну інформацію і розпалюючи мовний конфлікт". В АТБ переконані, що "відповідні інстанції повинні дати оцінку діям Станіслава Федорчука по викладених фактах".

"Корпорація АТБ – компанія, яка більше інших торгових мереж постраждала в результаті бойових дій на Сході України. Збитки в Луганській і Донецькій областях від «націоналізації» і обстрілів магазинів, крадіжки майна і грошових коштів, викрадення вантажного транспорту, руйнування складської і торгової нерухомості перевищують 7 млрд. гривень. З початку проведення АТО на Сході України мобілізовано 765 співробітників корпорації АТБ, 10 співробітників корпорації загинуло, 6 - отримали поранення", - наголосили у корпорації.

Крім того, в заяві наголошується, що за останні 2,5 роки корпорацією АТБ профінансовано 12 програм допомоги на суму понад 24 млн грн. Здійснюються спільні проекти з відділом цивільно-військового співробітництва оперативного командування «Схід», об'єднаннями дружин і матерів бійців, учасників АТО, спілками ветеранів АТО.